Toegang tot de archieven van de AAPD

3 mei 2020
Beste leden,

Steeds meer landmeters-experten melden dat zij problemen ondervinden bij de toegang tot de gebouwen van de AAPD om hun opzoekingen uit te voeren. Er moet een minimale dienstverlening komen, ondanks de pandemie.

Ondervraagd over dit onderwerp meldt Philippe Herman, Administrateur MEOW, dat de toegang tot de archieven op dit moment nog steeds verboden is. Het zou onmogelijk zijn om deze gebouwen goed te ontsmetten.

AAPD werkt momenteel aan een plan voor het bepalen van de afbouwfasen, maar een precieze datum geven is op dit moment niet mogelijk. De lokalen zullen dus ongetwijfeld nog enige tijd gesloten blijven voor het publiek, maar AAPD overweegt om personeel in te zetten voor de opzoekingen waar wij om zouden vragen.

Inmiddels heeft de migratie van de schetsen van 1979 en later in de Databank plaatsgevonden. Tools voor raadplegen via MyMinFin worden momenteel ontwikkeld. Voor de oudere schetsen zal AAPD doorgaan met het scannen zodra haar personeel terug toegelaten worden tot de gebouwen. 

Nog volgens AAPD wordt een 100% normalisering van de situatie niet verwacht vóór september. We hebben dan ook gevraagd wanneer de tussenoplossing kan worden opgestart, omdat dit dringend wordt.

Als u enige ervaring heeft in deze zaak of opmerkingen wil maken, kan u deze doorgeven aan onze manager, wim.broes@landmeter-expert.org. 

Met vriendelijke groet,

Jean-Yves Pirlot
Voorzitter BOLE vzw


Terug naar overzicht
Belgische Orde van
Landmeters-Experten vzw
Tel.: 02/219.62.81
Huis van de Landmeter-Expert
Noordstraat 76, 1000 Brussel